taukokangas logo FINAL

Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus

Palvelu tarjoaa yksilöllistä työhönvalmentajan tukea ammattialan tai opiskelualan varmistamiseen tai terveydentilalle sopivaan työhön työllistymiseen. Kuntoutus pyritään järjestämään omalla työssäkäyntialueellasi eli mahdollisimman lähellä kotiasi.

Sairautesi hoidon tulee olla sellaisessa vaiheessa, että voit sitoutua työpaikalla tapahtuvaan työskentelyyn.

Työllistymistä edistävässä ammatillisessa kuntoutuksessa on 3 vaihtoehtoista palvelulinjaa:

  1. työkokeilu
  2. työhönvalmennus
  3. työkokeilu ja työhönvalmennus

Kela auttaa valitsemaan yhden palvelulinjan, joka soveltuu parhaiten kuntoutustarpeeseesi.

 

1. Työkokeilu

Työkokeilu soveltuu sinulle, jos tavoitteenasi on varmistaa ammatillinen urasuunnitelma, opiskeluala tai konkreettinen työtavoite. Tällöin kokeilet työtä jollakin työpaikalla. Saat työhönvalmentajan tukea soveltuvan ammattialan, opiskelualan tai työtehtävän valintaan ja sen soveltuvuuden varmistamiseen. Työkokeilu kestää 3–6 kuukautta, ja se voi jatkua työhönvalmennuksena.

2. Työhönvalmennus

Työhönvalmennus soveltuu sinulle, jos tarvitset tukea työpaikan etsimiseen ja tavoitteesi on saada työpaikka, josta saat palkkaa. Työhönvalmennus voi auttaa sinua löytämään työpaikan, työllistymään avoimilla työmarkkinoilla ja muodostamaan palkkatyösuhteen.
Työhönvalmennus kestää 3–21 kuukautta.

3. Työkokeilu ja työhönvalmennus

Työkokeilun ja työhönvalmennuksen yhdistelmä soveltuu sinulle, jos tarvitset työhönvalmentajalta paljon tukea uratavoitteesi täsmentämiseen sekä työkykyäsi vastaavien ammattialojen ja työnkuvien löytämiseen.

Työkokeilun ja työhönvalmennuksen yhdistelmä alkaa työkokeiluna, jossa saat työhönvalmentajan tukea urasuunnitelman teossa ja alavaihtoehtojen valinnassa sekä ammattialan työn soveltuvuuden varmistamisessa. Työkokeiluvaiheen jälkeen kuntoutus jatkuu työhönvalmennuksella, jossa saat tukea etsiessäsi laaja-alaisesti palkkatyöpaikkaa tavoittelemaltasi ammattialalta ja siirtyessäsi ulkopuoliseen työpaikkaan palkkatyöhön.

Työkokeilun ja työhönvalmennuksen yhdistelmä kestää 6-26 kuukautta.

 

Lisätietoja:   kuntoutussuunnittelija, Minna Taskila p. 044 4794 763

                         www.kela.fi/kuntoutus

Tulosta esite tästä linkistä

Tulosta hakemus tästä linkistä

Lääkärin vastaanotto

laakarinvastaanotto

Tule Taukokankaan Terveystorille.

Terveystorilta saat lääkärin vastaanottopalvelut, terveystarkastukset, vuositarkastukset, psykologin palvelut sekä terveydenhoitajan ja sairaanhoitajan vastaanottopalvelut.

Lääkärin vastaanotto

Tervetuloa Taukokankaalle!

ajanvaraus412Taukokangas on Oulaisissa toimiva hyvinvointikeskus, joka tarjoaa hoito- ja asumispalveluja, lääkinnällistä ja ammatillista kuntoutusta sekä muita hyvinvointipalveluja kaikenikäisille.

TAUKOKANGAS - MONIPUOLINEN HYVINVOINNIN PALVELUKESKUS

© Taukokangas 2015