taukokangas logo FINAL

Alkuhaastattelu

Tavoitteet

Alkuhaastattelu on kuntoutussuunnittelijan ja kuntoutujan välinen tapaaminen. Tavoitteena on arvioida kokonaisvaltaisesti tilannettasi ja ammatillisen kuntoutuksen ja ohjauksen tarvetta sekä edellytyksiä. Kokonaistilanne selvitetään myös työeläke- tai vakuutusyhtiölle, jolle tehdään yhteenveto alkuhaastattelusta.

Alkuhaastattelun toteuttaa kuntoutussuunnittelija. Omaohjaaja toimii prosessin vastuuhenkilönä ja on yhteydessä työeläkeyhtiöön ja vastaa käytännön toimenpiteistä. Olennaista prosessissa on myös itsearviointi omista ammatillisen kuntoutuksen edellytyksistä, omat tavoitteet sekä sitoutuminen ammatillisen kuntoutuksen prosessiin.

Kenelle

Palvelu on tarkoitettu henkilöille, joilla on vaikeuksia jatkaa työelämässä tai palata sinne. He tarvitsevat kokonaisvaltaista tilannearviota ja hyötyvät monipuolisesta tilanteen tarkastelusta. Jos asiakkaalla ei ole alkuarvioinnin perusteella edellytyksiä jatkaa ammatillisen kuntoutuksen prosessissa, hänet ohjataan tarvittaessa muuhun mahdolliseen tukijärjestelmään.

 

 

Hakeminen työeläkevakuutusyhtiön kustantamaan ammatilliseen kuntoutukseen

  • Täytä hakemus ammatillisesta kuntoutuksesta. Hakulomakkeen saat työeläkeyhtiöstäsi tai tulostamalla sen heidän www-sivuiltaan.
  • Pyydä omalta lääkäriltäsi hakemuksen liitteeksi tarvittava B-lausunto, joka sisältää mm. tiedot sairauden tai vamman aiheuttamista haitoista sekä suosituksen ammatilliseen kuntoutukseen.
  • Toimita hakemus liitteineen omaan työeläkeyhtiöösi.
  • Saat päätöksen hakemuksen hyväksymisestä omasta työeläkeyhtiöstäsi.
  • Jos hakemuksesi on hyväksytty ja Taukokangas Oy valittu palveluntuottajaksi, otamme sinuun yhteyttä kuntoutuksen aloittamisajankohdan sopimiseksi.

Lisätietoja:    kuntoutussuunnittelija Minna Taskila p. 044 4794 763

kuntoutussuunnittelija Marjo Heikkala p. 044 794 764

Lääkärin vastaanotto

laakarinvastaanotto

Tule Taukokankaan Terveystorille.

Terveystorilta saat lääkärin vastaanottopalvelut, terveystarkastukset, vuositarkastukset, psykologin palvelut sekä terveydenhoitajan ja sairaanhoitajan vastaanottopalvelut.

Lääkärin vastaanotto

Tervetuloa Taukokankaalle!

ajanvaraus412Taukokangas on Oulaisissa toimiva hyvinvointikeskus, joka tarjoaa hoito- ja asumispalveluja, lääkinnällistä ja ammatillista kuntoutusta sekä muita hyvinvointipalveluja kaikenikäisille.

TAUKOKANGAS - MONIPUOLINEN HYVINVOINNIN PALVELUKESKUS

© Taukokangas 2015